Räkgratäng med blomkålsmos och sparris (AIP & Paleo)
AIP. Räkgratäng med blomkålsmos, sparris och sås med citron och dill. Klassiska smaker som är gott till både fest och vardag.
-
50 min
-
2 portioner
-
Lätt
Ingredienser
1 blomkålshuvud 1 bunt grön sparris 150 g skalade räkor 10 cm purjolök 2 dl kokosmjölk 1 dl vatten 1 nypa havssalt 1 msk pressad citron 1 tsk torkad dill Några kvistar färsk dill 2,5 tsk arrowroot Gör så här:
- 1)
Sätt ugnen på 175°.
- 2)
Dela blomkålen i mindre bitar och ångkoka tills den är mjuk, ca 20 minuter. Gör ett mos av blomkålen, salta och tillsätt 1 msk kokosmjölk. Använd en potatisstör eller stavmixer. Klicka upp moset runt innerkanterna i en gratängform så det blir ett hål i mitten.
- 3)
Skiva purjolöken och stek lite lätt tillsammans med sparrisen. Salta. Lägg purjolök och sparris i mitten av gratängen. Skala och lägg ner räkorna över och runt om sparrisen och purjolöken.
- 4)
Gör såsen genom att koka upp 2 dl kokosmjölk, 1 dl vatten. Häll i 1 msk citronjuice, 1 tsk torkad dill och smaka av med salt. Red såsen genom att tillsätta 2,5 tsk arrowrot medan såsen sjuder. Vispa och sjud tills den tjocknat något. Häll såsen över gratängen och tillaga i ugnen i 25 minuter. Höj värmen till grill och gratinera 5 minuter för en fin yta. Servera med färsk dill.
-