Kycklingbuljong – bra mot förkylning
När du tillagar en hel kyckling, eller bara äter kycklingen över lag, så se till att spara benen och koka en enkel buljong. Det här är ett jättebra sätt att få i sig massor med extra mineraler och vitaminer, och det är rena dynamiten mot förkylning.
Det är bra om du sparar ihop till en rejäl mängd, på så vis blir buljongen kraftigare och mer effektiv. Och om du kokar ner buljongen blir den också mer koncentrerad.
Nyttigheter i kycklingbuljong
Så vad är det då som är så nyttigt med kycklingbuljong?
Jo kycklingbuljong är en utmärkt källa till kollagen. Kollagen hjälper bland annat till att dämpa inflammationer i kroppen, ge mer energi och ett bättre minne. Dessutom är kollagen mycket bra för att stärka huden, håret, tänderna, naglarna och tarmen. Här kan du läsa mer om kollagen och dess nyttigheter.
Kycklingbuljong innehåller som sagt mycket mineraler, däribland magnesium, kalcium, kalium och fosfor vilka bland annat hjälper till att stärka ditt skelett. I kycklingbuljongen får du även i dig läkande och uppbyggande aminosyror och antioxidanter som är bra för immunförsvaret.
Var kan jag köpa kycklingbuljong?
Det finns faktiskt att köpa på påse, om det är så att du inte vill eller har tid att göra egen kycklingbuljong. Men vill du göra egen kycklingbuljong så rekommenderar vi att du kollar in Buljongboxen. (Du hittar länk till produkterna nedanför.)
Här är märken vi själva använder och rekommenderar.
Recept med kycklingbuljong
Vi har många goda recept på kycklingbuljong, här är några tips som du kan använda för inspiration i köket.
Gör din egna superenkla kycklingbuljong som du kokar på kycklingskrov!
Här är en fantastiskt god och nyttig kycklingsoppa med kycklingbuljong som du kan göra.
Kommentarer
Problemet är att det är omöjligt att få tag i ekologiska, utomhusgående hönor!!!
Hej! Jag tänkte komma igång och göra min egna buljong. Tror ni att det går att göra i en crockpot?
Dum fråga, men måste benen vara råa? 😉