Tacopaj med egen tacokrydda (Paleo)
Paleo. Tacopaj med tacokrydda som du enkelt gör själv. Pajdegen görs på mandelmjöl och fyllningen består av nötfärs, paprika. lök, vitlök, passerade tomater och ägg.
- 1 h
- 4 portioner
- Medelsvår
Ingredienser
Pajdegen ingredienser: 6 dl mandelmjöl 1 tsk havssalt 2 ägg 2 msk fiberhusk 1 dl kokosolja Fyllningen Ingredienser: 250 g nötfärs 1 gul lök 2 röda paprikor 2 vitlöksklyftor 2 dl passerade tomater Tacokrydda Ingredienser: 1 tsk spiskummin 1 tsk chiliflakes 1 tsk paprikapulver 2 krm cayennepeppar 1 tsk havssalt Gör så här:
- 1)
Börja med degen. Blanda mandelmjöl, fiberhusk och salt i en bunke. Tillsätt den kalla och hårda kokosoljan i småbitar, knäck i äggen och blanda ihop degen med händerna. Tryck ut degen i en pajform, gör fint mönster på kanten med baksidan av en gaffel och ställ i kylen i 30 min. Under tiden gör du fyllningen.
- 2)
Tärna paprikan och hacka löken. Stek tillsammans med köttfärsen i olivolja. Hacka vitlök och tillsätt. Häll i passerade tomater. Gör tacokryddan genom att blanda samtliga ingredienser i en liten skål. Tillsätt kryddorna och låt allt puttra ihop i ca 10 minuter.
- 3)
Sätt ugnen på 200°. Förgrädda pajskalet i 8 minuter. Häll i fyllningen i pajskalet, vispa upp två ägg och häll över pajen, se till att äggen rinner ner. Grädda mitt i ugnen i 25-30 minuter eller tills äggen stelnat och pajen fått fin färg.
- 4)
Ät tillsammans med en sallad eller som den är. Toppa gärna med persilja.