• Tacopaj med egen tacokrydda (Paleo)

    Paleo. Tacopaj med tacokrydda som du enkelt gör själv. Pajdegen görs på mandelmjöl och fyllningen består av nötfärs, paprika. lök, vitlök, passerade tomater och ägg.

    • 1 h
    • 4 portioner
    • Medelsvår

    Ingredienser

    Pajdegeningredienser:
    6 dlmandelmjöl
    1 tskhavssalt
    2ägg
    2 mskfiberhusk
    1 dlkokosolja
    FyllningenIngredienser:
    250 gnötfärs
    1gul lök
    2röda paprikor
    2vitlöksklyftor
    2 dlpasserade tomater
    TacokryddaIngredienser:
    1 tskspiskummin
    1 tskchiliflakes
    1 tskpaprikapulver
    2 krmcayennepeppar
    1 tskhavssalt

    Gör så här:

    1. 1)

      Börja med degen. Blanda mandelmjöl, fiberhusk och salt i en bunke. Tillsätt den kalla och hårda kokosoljan i småbitar, knäck i äggen och blanda ihop degen med händerna. Tryck ut degen i en pajform, gör fint mönster på kanten med baksidan av en gaffel och ställ i kylen i 30 min. Under tiden gör du fyllningen.

    2. 2)

      Tärna paprikan och hacka löken. Stek tillsammans med köttfärsen i olivolja. Hacka vitlök och tillsätt. Häll i passerade tomater. Gör tacokryddan genom att blanda samtliga ingredienser i en liten skål. Tillsätt kryddorna och låt allt puttra ihop i ca 10 minuter.

    3. 3)

      Sätt ugnen på 200°. Förgrädda pajskalet i 8 minuter. Häll i fyllningen i pajskalet, vispa upp två ägg och häll över pajen, se till att äggen rinner ner. Grädda mitt i ugnen i 25-30 minuter eller tills äggen stelnat och pajen fått fin färg.

    4. 4)

      Ät tillsammans med en sallad eller som den är. Toppa gärna med persilja.