Gulasch (Paleo)
Gulasch är en ungersk maträtt baserad på nötkött och paprika. Tillsammans får paprikan och köttet en spännande och smakrik arom som gjort denna lättlagade gryta populär över hela världen.
- 1 - 2 timmar
- 3 portioner
- Medelsvår
Ingredienser
250 gram nötkött 2 st gula lökar 2 st vitlöksklyftor 1 st paprika, finhackad 2 msk paprikapulver 2 tsk kummin 1 burk krossade tomater 4 dl vatten 1 knippe persilja 1 tsk havssalt 1 tsk köttbuljong i pulverform utan tillsatser, t ex Renée Voltaire Gör så här:
- 1)
Ta fram köttet så det blir rumstempererat. Skölj och torka med hushållspapper. Skär i mindre bitar, ca 1,5 cm x 1,5 cm. Bryn köttet runt om i olivolja. Lägg över köttet i en kastrull, skölj inte utr stekpannan.
- 2)
Hacka paprikan, vitlöken och löken och stek. Tillsätt lite mer olivolja. Lägg över i kastrullen.
- 3)
Häll i vatten, köttbuljong, krossade tomater, kummin, salt och klipp ner hälften av persiljan. Koka upp under omrörning. Sätt ner värmen så att soppan sjuder, lägg på ett lock och koka i 1 timme. Smaka av med mer salt och servera med mer persilja.