Finsk kållåda (AIP & Paleo)
Finsk kållåda med köttfärs, vitkål, kryddor och kokosgrädde för krämighet. Karl Hulténs egna recept som passar dig med autoimmun sjukdom.
- 1 timme
- 4 portioner
- Medelsvår
Ingredienser
500 g malet nötkött 1/2 vitkålshuvud, strimlat 2 gula lökar, finhackade 3 rivna morötter 3 dl kokosmjölk/grädde 3 hackade vitlöksklyftor 1 knippe timjan 1 nypa havssalt Gör så här:
- 1)
Sätt ugnen på 175 grader. Koka den strimlade vitkålen och de grovrivna morötterna mjuka i lite vatten.
- 2)
Bryn köttfärsen, den hackade löken och vitlöken varsamt i kokosolja. Salta och smaka av. Tillsätt timjan mot slutet.
- 3)
Häll över allt i en ugnsfast form och blanda noga. Eventuellt salta lite till. Häll över kokosmjölken och kör i ugnen i 35 minuter. Servera med rårörda lingon.