Linsgryta med morötter, champinjoner, lök, ingefära och vitlök (Paleo)
Paleo. Mustig och mättande linsgryta med smak av spiskummin, vitlök och gurkmeja. Ät gärna med en bit proteinbröd.
- 40 min
- 1 portion
- Lätt
Ingredienser
2 dl gröna linser 1 dl röda bönor 2 morötter 2 vitlöksklyftor 1 gul lök 5 champinjoner 1 bit ingefära 2 tsk gurkmeja 1 krm spiskummin 1 tsk havssalt 1 msk soja (glutenfri) eller kokos aminos 1 dl vatten Lite persilja eller salladslök till servering Gör så här:
- 1)
Koka de gröna linserna i vatten i 20 minuter. Lägg i de röda linserna och koka i 10 minuter till.
- 2)
Skär små fyrkanter av morötterna, champinjonerna och löken i ungefär lika stora delar.
- 3)
Fräs hackad vitlök, finriven ingefära, gurkmeja och spiskummin i olivolja. Tillsätt de hackade grönsakerna och fräs ihop tills allt fått fin färg.
- 4)
Häll av vattnet från linserna och tillsätt i stekpannan. Häll över soja eller kokos aminos, 1 dl vatten och smaka av med salt. Låt linsgrytan puttra ihop i några minuter tills vattnet kokat in. Servera med lite klippt persilja eller salladslök.
- 5)
Gott att servera med en bit hembakat bröd.