Äppelpaj med hasselnötter (Paleo)
Paleo. Äppelpaj med hasselnötter och en botten med ägg och mandelmjöl. Njut av den som den är eller med en vaniljsås på kokosgrädde.
- 50 min
- 8 portioner
- Lätt
Ingredienser
4-5 äpplen 4 ägg 5 dl mandelmjöl 1 dl potatismjöl 1 dl kokosmjölk 1 krm vanilj 1 tsk kokossocker 1 dl hackade hasselnötter 1 msk honung 1 tsk bakpulver Gör så här:
- 1)
Sätt ugnen på 175°.
- 2)
Skiva äpplena i tunna skivor och lägg dem i en bunke. Häll över honung och vanilj och blanda väl.
- 3)
Vispa äggen porösa. Blanda i mandelmjöl, potatismjöl, kokosmjölk, en nypa salt, kokossocker samt sist bakpulver.
- 4)
Smörj en form med kokosolja och häll ner smeten. Tryck ner äppelskivorna tätt så de bildar mönster som på fotot. Strö över de krossade hasselnötterna och grädda längst ner i ugnen i cirka 40 minuter.