Hamburgare med portobellosvamp (Paleo)
Saftiga hamburgare med portobellosvamp och en fräsch sallad. Detta är riktigt god paleomat.
- 20 - 30 min
- 2 portioner
- Medelsvår
Ingredienser
300 gram nötfärs av gräsbetande djur. 1 st ägg 1 gnutta havssalt och peppar Sallad på valfria grönsaker 1 -2 msk vinaigrette till salladen gjord på olivolja, raw honungoch äppelcidervinäger. 4 st portobellosvampar 1 msk kokosolja att steka i Gör så här:
- 1)
Blanda nötfärs med salt, peppar och ägg. Knåda ihop trådarna i färsen så att köttfärsen blir lätt att forma till två hamburgare. Stek i olivolja eller kokosolja ca 5 minuter på varje sida på mellanhög värme.
- 2)
Gör en sallad på ruccola, babyspenat eller salladsskott, lite valnötter, coctailtomater och rödlök. Stek de fyra hattarna av portobellosvamparna i stekoljan som blir kvar från hamburgarna. Salta lite och servera med hattarna som hambugerbröd. Gott med picklade gurkor till och gärna strips gjorda på sötpotatis.