• Kokbok för skölkörteln

    Här rekommenderar vi produkter och råvaror som vi tycker är bäst utifrån kvalité och innehåll. Inlägget kan innehålla sponsrade länkar. Genom att köpa produkter via länkarna stödjer du vårt arbete. Tack!

    Här kan du köpa boken:

    Information:

    Här är en beskrivning av kokboken:

    Närmare en halv miljon svenskar lider av någon form av sköldkörtelsjukdom. Rubbning i sköldkörteln är den största gruppen bland de totalt cirka hundra autoimmuna sjukdomarna och medför stort lidande för många. Majoriteten av de som drabbas är kvinnor. Vanliga symtom är viktproblem, hjärndimma, värk i kroppen, torr hud, frusenhet, orkeslöshet och nedstämdhet.

     

    Ny forskning visar att det går att på egen hand, och med en enkel metod, häva och i vissa fall bli helt symtomfri från sköldkörtelsjukdom. Kostupplägget i den här boken, som bygger på samma principer som användes vid de kliniska studierna, ger dig nycklarna till denna metod. Det går utmärkt att följa upplägget hemma i sitt eget kök.

     

    Kosten, som rekommenderas under minst 4-12 veckor, är fri från gluten, mejeriprodukter, socker och tillsatser. Enligt författarnas specifika upplägg är den dessutom fri från vanliga allergener som ägg, nötter och frön samt från livsmedel som kan irritera immunförsvaret i övrigt.

     

    Kokbok för sköldkörteln är en komplett guide för dig som vill läka från sköldkörtelsjukdom. Den innehåller en klargörande och fördjupande faktadel om sköldkörtelsjukdom följt av enkla recept på vardagsmat, frukost, mellanmål, bröd och dryck. Dessutom finns en veckomeny så att man lätt kan komma igång och följa upplägget. Berättelser från personer som blivit hjälpta av denna kost inspirerar och motiverar läsaren. Förordet är skrivet av Nadja Öström, fd. ordförande för Sköldkörtelförbundet.

     

    Genom sina roller som kostrådgivare och hälsocoacher har författarna hjälpt tusentals personer att läka från symtom vid autoimmun sjukdom, inflammationer, allergier och magbesvär. Författarna har även själva blivit hjälpta av den metod som beskrivs i boken.

     

    Om författarna:

    Cecilia Nisbet Nilsson är medicin- och vetenskapsjournalist, kostrådgivare, föreläsare, medförfattare till Autoimmun kokbok (2016) och författare till Den Läkande maten (2018) och Det autoimmuna köket (2019). Mer info på www.swedishpaleo.se

     

    Karl Hultén är föreläsare, medförfattare till Autoimmun kokbok (2016), Hjärnhälsa (2007) samt Autoimmun Handbok (2019) och har en magisterexamen i biomedicin (medicinsk biologi). Mer info på www.paleoteket.se

    Kategorier:
    Taggar:

    Kommentarer

    Prenumerera
    Notifierat av
    guest
    0 Kommentarer
    Inline Feedbacks
    View all comments