Benbuljong
Benbuljong är väldigt nyttigt och bra om du har en inflammation i kroppen, lider av en autoimmun sjukdom eller är gravid. Men vad är benbuljong, hur gör man det själv och hur funkar den? I paleopodden nr 7 förklarar experten Karl Hultén detta. Cecilia Nisbet Nilsson, medicinjournalist, ställer frågorna.
Paleopodden ges ut av Swedish Paleo i samarbete med www.karlhulten.se och är den första podcasten i Sverige där man enbart pratar om paleo.
Kommentarer
Jag brukar reducera buljongen efter att den har kokat i min crook pot och häller sedan upp den i plastpåsar som man gör istärningar i.
Då tar jag fram en tärning i taget lägger i min tekopp och häller kokande vatten över och rör ner lite kokosolja samt örtsalt.
Eller lägger ner några stycken i en soppa eller gryta.
Hej!
I podden samtalas om det ska vara märg eller inte med i benbuljongen. Personligen kan jag märka att jag blir lös i magen av för mycket märg som är väldigt fett. Men benbuljong för övrigt har blivit min nya favorit. 🙂
Jag ser fram emot er kokbok.
Ett tips är att lägga en tillägsbeställning på märgben från gröna gårdar när man köper något annat.