• Mustig svampsoppa (AIP)

    Svampsoppa med blomkål som bas. Blomkålen gör att soppan blir krämig utan att man behöver reda den eller tillsätta t ex kokosmjölk. Krydda upp soppan med dina favoritkryddor, men en blandning av timjan och dragon ger en fin smak. Receptet är godkänt enligt det autoimmuna protokollet (AIP)

    • 30 min
    • 2 portioner
    • Lätt

    Ingredienser

    15 stsvampar, t ex skogschampinjoner
    1/2blomkålshuvud
    2 stschalottenlökar
    2 stvitlöksklyftor
    1 tsktimjan, torkad
    1 tskdragon, torkad
    2 mskkokosolja att steka i
    5 dlvatten
    1 tskhavssalt

    Gör så här:

    1. 1)

      Stek finhackad lök och vitlök på låg värme i olivolja.

    2. 2)

      Häll i den hackade svampen och låt den stekas ned till hälften. Salta och smaka av.

    3. 3)

      Lyft undan några msk av svamp- och lökröran till garnering. Häll resten i en gryta och tillsätt buljongen/vattnet, kryddorna och blomkålen. Koka upp, sänk värmen och låt sjuda i ca 30 min. Rör då och då.

    4. 4)

      Mixa soppan slät och servera med lite svamp- och löktopping och färsk persilja.