Mustig svampsoppa (AIP)
Svampsoppa med blomkål som bas. Blomkålen gör att soppan blir krämig utan att man behöver reda den eller tillsätta t ex kokosmjölk. Krydda upp soppan med dina favoritkryddor, men en blandning av timjan och dragon ger en fin smak. Receptet är godkänt enligt det autoimmuna protokollet (AIP)
- 30 min
- 2 portioner
- Lätt
Gör så här:
- 1)
Stek finhackad lök och vitlök på låg värme i olivolja.
- 2)
Häll i den hackade svampen och låt den stekas ned till hälften. Salta och smaka av.
- 3)
Lyft undan några msk av svamp- och lökröran till garnering. Häll resten i en gryta och tillsätt buljongen/vattnet, kryddorna och blomkålen. Koka upp, sänk värmen och låt sjuda i ca 30 min. Rör då och då.
- 4)
Mixa soppan slät och servera med lite svamp- och löktopping och färsk persilja.