Allround-kakor (AIP & Paleo)
Kakor gjorda på kokbanan. För sötare kakor använder du mogna (gula) kokbananer och smaksätter med kanel, honung och ingefära. För matigare bröd smaksätt med salt, lite äppelcidervinäger och vitlökspulver.
- 30 min
- 2 portioner
- Medelsvår
Ingredienser
Grundrecept: 1 kokbanan 2 msk arrowroot 2 msk kokosmjöl 1 msk olivolja 1 msk gelatinpulver 3 msk vatten För sötare smak: Använd mogen gulare banan. Smaksätt med: 0,5 tsk salt 1 msk raw honung 1 tsk äkta kanel 1 tsk malen ingefära För matigare smak: Använd grön banan. Smaksätt med: 0,5 tsk havssalt 0,5 tsk vitlökspulver 1 tsk äppelcidervinäger Gör så här:
- 1)
Sätt ugnen på 150°C (varmluftsugn)
- 2)
Mät upp 3 msk kallt vatten i en liten kastrull, sprinkla över gelatinet och låt stå.
- 3)
Mixa grundreceptet till kakan tillsammans med vald smaksättning till en smet (konsistensen blir annorlunda beroende på mognadsgraden på bananen).
- 4)
Gå tillbaka till din kastrull med vatten och gelatin, sätt på en platta och värm upp tills gelatinet har smällt.
- 5)
Vispa gelatinet rigoröst tills det är alldeles skummigt, mixa in i resten av smeten.
- 6)
Ta fram en bakplåtsbeklädd plåt och pensla den med olivolja. Om smeten är hyfsat fast, kan du med blöta händer, forma 7-9 stycken små bollar som du sedan trycker ut till små kakor på plåten. Om smeten är kladdigare kan du, med baksidan av en sked, bre ut små kakor på plåten. Grädda i ca 25-30 min.