Bananfikabröd (AIP)
AIP/PALEO. Goda små fikabröd med smak av banan och kokos. Enkla att göra. Byt ut cassavamjölet mot mandelmjöl för en paleovariant.
- 30 min
- 4 portioner
- Lätt
Ingredienser
2 st mogna bananer 1/2 dl kokosolja, smält 1,5 tsk citronjuice 1 dl kokos-smör (mixade kokosflingor) 1 dl kokosmjöl 1,5 dl kassavamjöl eller mandelmjöl 1/2 tsk bikarbonat 1 tsk äkta kanel 1 krm äkta vanilj Gör så här:
- 1)
Sätt ugnen på 180°.
- 2)
Mosa bananerna ordentligt. Mixa med kokosolja, citronjuice och kokossmöret. Kokossmör kan man köpa i butik, t ex Renée Voltaire, men gör eget genom att mixa 2 dl kokosflingor med stavmixer.
- 3)
Blanda i kokosmjöl och cassavamjöl/mandelmjöl samt kanel, bikarbonat, kanel och vaniljpulver.
- 4)
Häll den ganska fasta smeten på ett bakplåtspapper och bred ut lite så kakan blir ca 1 cm tjock.
- 5)
Pudra lite kanel över och grädda mitt i ugnen ca 20-25 minuter. Kolla med en sticka att kakan är torr. Dela i portionsrutor.