Bibimbap
Bibimbap är en koreansk rätt som kan varieras mycket. Traditionellt ska det vara kimchi i bibimbap och du hittar ett recept HÄR. Köttfärsröran är kryddad med chili och paprikapulver. Lite tomatpuré i röran ger extra umami som passar bra till kimchi som är lite syrligt. (För dig som äter AIP så finns ett recept på bibimpab AIP i medlemsklubben.)
- 1 portion
- Lätt
Ingredienser
Köttfärsröra ingredienser: 200 g nötfärs 1 msk tomatpuré 1 nypa chiliflakes eller pulver 1 nypa paprikapulver 1 nypa havssalt lite olivolja att steka i Blomkålsris Ingredienser: 1/2 blomkålshuvud 1 nypa gurkmeja 1 tsk glutenfri soja 1 nypa havssalt Övrigt att ha i skålen 10 cm gurka, i bitar 2 dl kimchi (klicka här för recept) 1 stekt ägg Gör så här:
- 1)
Gör kimchin i förväg då den blir godare om den får dra ett dygn i kylskåp, men det också bra att göra den och äta direkt. Recept under vegetariskt.
- 2)
Riv blomkålen och stek på låg värme i olivolja. Salta och krydda med gurkmeja.
- 3)
Stek nötfärsen i kokosolja och tillsätt vitlök, tomatpuré, chiliflakes och soja när färsen är brynt.
- 4)
Dela gurkan i trekanter och lägg i gurka, kimchi, blomkålsris och köttfärsröra var för sig i en skål eller djup tallrik. Toppa med ett stekt ägg. Blanda när det är dags att äta.