Biff stroganoff med blomkålsris (Paleo)
Paleo. Biff stroganoff enligt ett klassiskt recept som vi anpassat något till paleo. Mustig djup smak med mört kött. Perfekt med antingen kokt potatis eller blomkålsris.
- 25 min
- 2 portioner
- Lätt
Ingredienser
200 g ryggbiff 1 gul lök 100 g champinjoner (ca 8 st) 1 vitlöksklyfta 1 msk kokos aminos 2 dl kokosmjölk 1 tsk dijonsenap 1 msk tomatpuré 1 tsk äppelcidervinäger 2 dl vatten 6 dl blomkålsris Gör så här:
- 1)
Skär ryggbiffen i strimlor, ca 1 cm tjocka. Stek hastigt i olivolja på hög värme. Köttet ska brynas runt om men inte mer. Lägg på en tallrik.
- 2)
Skiva champinjonerna, hacka lök och vitlök och stek i olivolja. Salta.
- 3)
Klicka i tomatpurén och stek ihop i en minut. Då blir tomatsmaken en aning mildare.
- 4)
Tillsätt senap, äpplecidervinäger, coconut aminos samt vatten och låt allt puttra ihop en liten stund. Tillsätt sist koksmjölken och persiljan. Låt allt puttra i ca 5 minuter innan du tillsätter köttet.
- 5)
Blomkålsris: riv blomkål på ett rivjärn och stek i lite olivilja tills blomkålen ångat av. Salta. Det går också bra att köpa färdigt blomkålsris i butik. Det finns i frysdisken bland andra grönsaker.