Bryssel- och blomkålssoppa
Matig och näringsrik soppa! Alla kålväxter innehåller massor av vitaminer och mineraler: främst mycket C-vitamin, beta-karoten (A-vitamin), kalcium, och järn. De är goda antioxidanter. Kålväxter är bra för immunförsvaret, är bakteriedödande, innehåller även pektin som är blodsockersänkande, den sänker även det onda LDL- kolesterolet, renar kroppen från toxiner m.m.
- 20 min
- 4 portioner
- Medelsvår
Ingredienser
1 st blomkålshuvud 1 nät brysselkål 2 nävar färsk spenat (babyspenat går bra) 4 st ägg att koka, dela och lägg i vid servering 2 liter vatten 1 krm muskotnöt 1 krm havssalt och peppar - smaka av Gör så här:
- 1)
Ta en rejält stor kastrull. Koka upp 2 liter vatten och koka blomkål (delad i smådelar) och brysselkål (halverade) Blanda i spenat när det övriga känns mjukt, koka en minut extra. Krydda och lägg undan några av brysselkålen till garnering.
- 2)
Mixa allt med staxmixer. Servera med delade kokta ägg och några brysselkål.