• Chicken nuggets med sötsur sås (AIP & Paleo)

    AIP. Chicken nuggets med sötsur dippsås. Nuggets med kycklingfärs, fint riven sötpotatis och salladslök.

    • 30 min
    • 2 portioner
    • Lätt

    Ingredienser

    2 dlfint riven sötpotatis
    250 gkycklingfärs
    1 mskolivolja
    1 mskarrowrootmjöl eller potatismjöl
    1salladslök
    1 tskhavssalt
    Sötsur såsingredienser:
    1/2färsk ananas
    1 tskbalsamvinäger (t ex Garants)
    1 tskraw honung
    1 nypahavssalt
    2 tskfint riven färsk ingefära

    Gör så här:

    1. 1)

      Sätt ugnen på 200°.

    2. 2)

      Skala och riv en sötpotatis fint på ett rivjärn tills du fått två dl. Blanda med olivolja, kycklingfärs, arrowrot eller potatismjöl, salt och klipp ner salladslöken fint. Forma små bollar och lägg ut på en plåt med bakplåtspapper och platta ut dem och gör nuggets.

    3. 3)

      Tillaga i ugnen i 12 minuter. Ta ut plåten och vänd dem och tillaga i ytterligare ca 10 minuter.

    4. 4)

      Såsen: Mixa ananasen till en jämn sås, utan bitar. Riv ingefäran fint på ett rivjärn och blanda i tillsammans med balsamvinäger och honung.

    5. 5)

      Häll allt i en liten kastrull och koka upp och vispa. Låt sjuda under tiden som du vispar i nån minut. Häll upp och använd som dippsås antingen varm eller kall.