Mjuka chokladkakor med carob (AIP)
Mjuk chokladkaka – som här är gjord med carob istället för kakao för att passa den läkande AIP-kosten. Det går bra att ha kakao istället såklart, men då får man ta mindre än receptet och eventuellt lite mer honung i då carob är mycket sötare än kakao.
- Chokladkakor
- 8 portioner
- Medelsvår
Ingredienser
2 bananer 1/2 dl smält kokosolja 🛒 1 dl carobpulver 🛒 1 tsk raw honung 🛒 1 dl kokosflingor 1 dl kokosmjöl 🛒 1/2 tsk bikarbonat 🛒 1 tsk äppelcidervinäger 🛒 eller pressad citron Gelatinägg innehåll: 4 msk vatten 1 msk gelatinpulver 🛒 Gör så här:
- 1)
Sätt ugnen på 150°.
- 2)
Mixa bananerna och kokosoljan ordentligt. Går bra med en stavmixer.
- 3)
Sikta i carbpulver och klicka i honung. Mixa igen noga.
- 4)
Gör gelatinägget: Blanda 4 tsk vatten med 1 msk gelatinpulver. Värm och vispa tills det blir en klar vätska med lite skum på toppen. Det ska inte koka, bara sjuda lite.
- 5)
Tillsätt gelatinet i smeten och blanda med en handvisp eller slickepott.
- 6)
Blanda i kokosflingor, kokosmjöl, bikarbonat och äppelcidervinäger/citronjuice och rör om försiktigt så att det blir en jämn smet.
- 7)
Smörj en form med kokosolja och häll i smeten, den ska helst vara ca 2 cm tjock, som en kladdkaka.
- 8)
Grädda i ca 20-25 minuter, testa med en tandpetare att den är klar i mitten.
- 9)
Se gärna instruktionsfilmen nedan: