Gott frukostbröd (AIP & Paleo)
Små goda och saftiga frukostbröd! De passar perfekt att frysa in, så du kan göra många på en och samma gång!
- 100 minuter
- 2 portioner
- Medelsvår
Ingredienser
1 st kokbanan (grön) 2 dl kassavamjöl 1/2 dl arrowrootmjöl eller potatismjöl 3 msk smält kokosolja 1 tsk havssalt 1/2 påse torrjäst (t ex kronans) 1 tsk kryddor, t ex timjan och rosmarin 1 dl varmt vatten, ca 40 grader Gör så här:
- 1)
Skala kokbananen genom att skära av ändarna och snitta skalet på längden, bryt sedan av skalet. Finhacka kokbananen.
- 2)
Mixa den tillsammans med kokosolja till en jämn smet. Använd t ex stavmixer.
- 3)
Blanda torrjästen med det varma vattnet i en djup tallrik. Rör ut jästen med en gaffel.
- 4)
Blanda arrowrotmjöl och kassavamjöl med kryddor och salt. Häll ner mjölblandningen i kokbanansmeten och blanda/fördela med fingrarna. Det blir en ganska smulig deg.
- 5)
Häll i jästvätskan och blanda noga. Ta upp degen och knåda 10 gånger mellan händerna. Den ska vara lite kletig men fast.
- 6)
Forma dem bullar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Täck över med kökshandduk och låt jäsa i 30 minuter.
- 7)
Sätt ugnen på 175° och sätt in bullarna mitt i ugnen. Grädda i 35 minuter. Låt dem svalna ordentligt innan du delar dem, annars kan de vara lite sega. När kokbananen svalnat blir konsistensen mer likt vanligt bröd.