Grillade tunna kycklingfiléer med tomater och svarvad zucchini (Paleo)
Paleo. Grillade tunna kycklingfiléer med chili som serveras med tomater och svarvad zucchini som fått marinera i lime och näringsjäst.
- 30 min
- 2 portioner
- Lätt
Ingredienser
2 kycklingfiléer 1 tsk paprikapulver 1 krm chiliflakes 1 tsk gurkmeja 1 nypa havssalt 2 msk olivolja 1 zucchini 1 msk näringsjäst 1 msk pressad lime Några plommontomater Gör så här:
- 1)
Sätt ugnen på 180°.
- 2)
Dela kycklingfiléerna i tre mindre delar på längden så du får sex delar. Banka ut dem något.
- 3)
Blanda kryddorna med olivolja och lägg ner kycklingen och blandningen i en plastpåse och låt marinera 15 minuter.
- 4)
Lägg ut kycklingen på en plåt med bakplåtspapper och tillaga i 20 minuter, vänd och tillaga i ytterligare 20 minuter eller tills kycklingen fått fin färg och är genomstekt.
- 5)
Svarva zucchinin på en grönsakssvarv eller gör längder med en potatisskalare. Blanda med limejuice och näringsjäst och låt dra under tiden som kycklingen är i ugnen. Servera med tomaterna.