Kassavamjöl
Här rekommenderar vi produkter och råvaror som vi tycker är bäst utifrån kvalitet och innehåll. Inlägget kan innehålla sponsrade länkar. Genom att köpa produkter via länkarna stödjer du vårt arbete. Tack!Inköpsställen:
Information:
Kassavamjöl är ett naturligt glutenfritt och AIP-godkänt mjöl som kan fungera som ersättning för vetemjöl i både bakning och matlagning. Det utvinns från kassavaroten, även kallad maniok, och har en mild smak samt en konsistens som liknar vanligt mjöl, vilket gör det lätt att använda i olika recept.
Kassavamjöl används som bas i många av våra AIP-bröd och andra bakverk. Mjölet aborberar mer vätska än vanigt mjöl, så mängden kan behöva justeras beroende på recept.
Kassavamjöl med rätt konsistens är lite svårt att få tag i. Vi rekommenderar Paleolita för bästa bakegenskaper till bröd och kakor och pannkakor.