Kycklingbullar med zucchini (AIP & Paleo)
Detta är ett smart sätt att göra saftiga kycklingbullar på. Zucchinin binder ihop kycklingfärsen och ger även god smak. Receptet är godkänt enligt det autoimmun kost (AIP).
- 20 min
- 2 portioner
- Lätt
Gör så här:
- 1)
Sätt ugnen på 180°.
- 2)
Blanda färsen med kryddorna.
- 3)
Riv zucchinin grovt med skalet kvar på ett rivjärn.
- 4)
Krama ur vätskan ur zucchinin och blanda i färsen.
- 5)
Forma kycklingbullar med blöta händer och stek på låg värme i ca 10 minuter. Höj värmen i slutet för extra färg på bullarna.
- 6)
Lägg dem i en ugnsfast form och låt gå klart i ugnen i ca 20 minuter. De ska vara stunsiga när de är genomlagade. Prova att dela en köttbulle och se så att kycklingen är genomstekt och inte rosa.
- 7)
Ps. Receptet är inspirerat av Autoimmun Kokbok som vi gett ut tillsammans med Karl Hultén. Foto: Denise Vestin.