Kycklinggryta med mango och bambuskott (AIP & Paleo)
AIP. Kyckling och bambuskott i en söt mangosås. Smaker inspirerade av det indiska köket. Servera med en fräsch sallad på gurka, morötter, isbergssallad och citron.
- 30 min
- 2 portioner
- Lätt
Ingredienser
1 burk bambuskott i vatten ca 300 g 1 mango, ca 2 dl i bitar 2,5 dl kokosmjölk 300 g kycklinglårfilé 1 nypa havssalt 2 msk kokos aminos Gör så här:
- 1)
Dela kycklingen i bitar och fräs i olivolja tills bitarna är brynta runt om men inte genomstekta.
- 2)
Mixa mango och kokosmjölk i en matberedare eller blender. Häll i en kastrull och koka upp.
- 3)
Tillsätt bambuskott, coconut aminos och salt. Lägg i kycklingbitarna och låt koka ihop på låg värme tills kycklingen är genomlagad. Det tar ca 5-8 minuter.
- 4)
Smaka av med mer salt och servera tillsammans med en sallad på gurka, rivna morötter, isbergssallad och pressad citron.