Kycklinglår med gurkmeja och citron, morötter, broccoli och citronsås (AIP & Paleo)
En god och härligt balanserad måltid med lätta, fräscha och hälsosamma ingredienser. Denna rätt kombinerar den saftiga smaken av kyckling tillsammans med gurkmeja och citron som innehåller gott med antioxidanter. Morötter och broccoli ger en krispig textur samt bidrar med både vitaminer och mineraler. Och för att runda av rätten – en lätt, syrlig och krämig citronsås med en touch av gurkmeja.
- 45 min
- 2 portioner
- Lätt
Ingredienser
6 kycklinglårfiléer (utan ben) 2 tsk gurkmeja 1 nypa havssalt 1 msk pressad citron 1 msk olivolja Tillbehör: 2 morötter 1 broccoli Citronsås 1/2 - 1 dl sky från kycklingen 1 msk pressad citron 2 dl kokosmjölk 1 nypa havssalt 1 nypa gurkmeja 1 tsk vitvinsvinäger Gör så här:
- 1)
Sätt ugnen på 175°.
- 2)
Lägg ut kycklingen i en ugnsform och fördela olivolja och pressad citron över kycklingen. Salta och täck med gurkmeja jämnt över. Tillaga i 30 minuter i ugnen. Använd den sky som blir över till såsen.
- 3)
Sås: häll skyn i en kastrull, tillsätt kokosmjölken och koka upp. Smaka av med mer citron och vitvinsvinäger, det kan lätt bli lite för syrligt så ta lite i taget. Smaksätt med salt och lite extra gurkmeja. Låt såsen koka ner till hälften.
- 4)
Gör stavar av morötterna och koka dem tillsammans med broccolin i lättsaltat vatten. Servera med kycklingen och citronsåsen.