Kycklingsoppa med egen benbuljong (AIP & Paleo)
Att kycklingsoppa är bra vid förkylningar har du säkert hört. Det stämmer alldeles utmärkt – om du kokar soppan med ben, Det är nämligen så du fyller soppan med uppbyggande aminosyror och antioxidanter som är bra för immunförsvaret. Här kan du läsa mer om nyttigheter i kycklingbuljong.
I den här soppan har jag valt morötter, palsternackor, purjolök och majrovor som alla innehåller mycket kostfibrer och vitaminer.
- 3 h
- 2 portioner
- Lätt
Ingredienser
2-3 kycklingben eller kycklinglår med benet kvar 5 morötter 2 palsternackor 3 majrovor 10 cm purjolök 2 lagerblad 1 msk pressad citron 1 dl finhackad persilja Gör så här:
- 1)
Lägg kycklingen i en gryta och häll i 3 liter vatten. Pressa i citronjuicen och koka i 40 minuter. Ta bort kycklingen och rensa köttet från benen. Lägg tillbaka benen i grytan och koka upp igen.
- 2)
Sjud nu enbart benen i 1 timme på låg värme, det ska bara småkoka.
- 3)
Hacka och dela grönsakerna i lika stora delar och skiva purjolöken. Lägg ner i grytan tillsammans med lagerbladen. Låt soppan puttra i 30 minuter tills alla grönsaker är mjuka. Skumma av och lyft ut ben och lagerblad, lägg i kycklingköttet och servera med färsk persilja.