Morotsgratäng med potatis och persilja (Paleo)
Paleo. Morotsgratäng med potatis, ägg och mandelmjölk – och massor av persilja. Gott som vegetarisk rätt eller ät som variant på potatisgratäng till grillat eller kyckling.
- 50 min
- 4 portioner
- Lätt
Ingredienser
4 morötter 8 stora potatisar, mjöliga 4 ägg 4 dl mandelmjölk 1 tsk havssalt 1 knippe persilja Gör så här:
- 1)
Sätt ugnen på 175°.
- 2)
Skala och dela morötter och potatis. Koka i cirka 20 minuter tills alla bitar är mjuka.
- 3)
Vispa ihop ägg och mandelmjölk. Salta.
- 4)
Stöt potatis och morötter med en potatisstöt. Blanda med äggstanningen och klippt persilja. Häll ut i en ugnsfast form och tillaga mitt i ugnen i ca 30-40 minuter tills gratängen stelnat.