• Muffins med blåbär (Paleo)

    Äggfria muffins där vi bytt ut äggen mot fiberhusk och hett vatten. De här muffinsen blir väldigt saftiga inuti. Det går bra att peta ner frysta blåbär om man inte har färska.

    • 40-50 min
    • 4 portioner
    • Medelsvår

    Ingredienser

    1,5 dlhett vatten
    2 tskfiberhusk
    2 dlmandelmjöl
    1 dlkokosmjöl
    1 mskraw honung
    1/2 tskbikarbonat
    1 tskäppelcidervinäger
    2 dlblåbär
    Litekardemumma
    2 dlkokosgrädde

    Gör så här:

    1. 1)

      Sätt ugnen på 200°. Koka upp vattnet.

    2. 2)

      Vispa vatten och fiberhusk i ca 4 minuter. Låt stå och svälla ytterligare 5 minuter.

    3. 3)

      Blanda i kokosmjöl och mandelmjöl. Det blir som en degklump.

    4. 4)

      Häll i kokosgrädden och vispa allt fluffigt med elvisp.

    5. 5)

      Tillsätt honung och blanda om.

    6. 6)

      Häll i bikarbonat och äppelcidervinäger och blanda igen.

    7. 7)

      Klicka ut i muffinsformar och peta ner blåbär i smeten. Pudra med lite kardemumma på toppen och grädda i ca 25 minuter. Känn efter att smeten är torr med en sticka. Låt svalna och njut till fikat.