Oxjärpar med grönsaksspagetti (Paleo)
Fina små oxjärpar smaksatta med chili och fyllda med lök och svamp. Goda att ha som lunch, middag eller mellanmål.
- 30 min
- 4 portioner
- Medelsvår
Ingredienser
500 gram nötfärs, ekologisk från gräsbetesdjur 1 st ägg 3 msk tomatpuré 4 st små gula lökar eller 2 stora 5-6 st champinjoner 2 st vitlöksklyftor 1 dl färsk persilja 1 krm chilipulver 1 krm grovmalen svartpeppar Gör så här:
- 1)
Finhacka lök, vitlök och svamp och stek i kokosolja eller ghee.
- 2)
Blanda samman färs, ägg, tomatpuré och kryddor och knåda smeten ordentligt med händerna. Blanda i svamp och lök och knåda lite till.
- 3)
Forma små järpar med händerna, det går lättare med blöta händer. Stek på låg värme i ca 10 minuter innan du vänder på dem och steker ytterligare en stund. Låt dem gå färdiga med lite mandelmjölk i stekpannan under lock. Då blir de extra saftiga.
- 4)
Severa med grönsaker, t ex svarvad grönsaksspagetti.