• Oxjärpar med grönsaksspagetti (Paleo)

    Fina små oxjärpar smaksatta med chili och fyllda med lök och svamp. Goda att ha som lunch, middag eller mellanmål.

    • 30 min
    • 4 portioner
    • Medelsvår

    Ingredienser

    500 gramnötfärs, ekologisk från gräsbetesdjur
    1 stägg
    3 msktomatpuré
    4 stsmå gula lökar eller 2 stora
    5-6 stchampinjoner
    2 stvitlöksklyftor
    1 dlfärsk persilja
    1 krmchilipulver
    1 krmgrovmalen svartpeppar

    Gör så här:

    1. 1)

      Finhacka lök, vitlök och svamp och stek i kokosolja eller ghee.

    2. 2)

      Blanda samman färs, ägg, tomatpuré och kryddor och knåda smeten ordentligt med händerna. Blanda i svamp och lök och knåda lite till.

    3. 3)

      Forma små järpar med händerna, det går lättare med blöta händer. Stek på låg värme i ca 10 minuter innan du vänder på dem och steker ytterligare en stund. Låt dem gå färdiga med lite mandelmjölk i stekpannan under lock. Då blir de extra saftiga.

    4. 4)

      Severa med grönsaker, t ex svarvad grönsaksspagetti.