Risotto med butternutpumpa (Paleo)
Fluffig risotto perfekt som tillbehör till kött och fågel. Eller ät som det är som mellanmål.
- 20 min
- 2 portioner
- Lätt
Ingredienser
1 butternutpumpa ca 500 gram skalad 1 msk fett, t ex olivolja 1/2 gul lök, finhackad 1-2 klyftor finhackad vitlök 2-3 dl svamp, kantareller, shiitake eller champinjoner 1/2 dl färsk salvia eller 1 msk torkad - eller persilja 2 dl buljong, t ex benbuljong/kycklingbuljong eller vatten 1 tsk äppelcidervinäger Salt och peppar efter smak Gör så här:
- 1)
Skala och riv pumpan grovt på ett rivjärn eller pulsa till ris i en matberedare.
- 2)
Stek lök och hackad svamp på låg värme ca 5 minuter. Tillsätt finhackad vitlök, salvia/persilja, salt och peppar och stek lite till.
- 3)
Tillsätt äppelcidervinäger och sist den rivna pumpan och benbuljongen eller vattnet. Låt allt puttra ihop i 10 minuter tills vätskan ångat bort, rör om då och då.