• Rostad blomkål

    Rostad blomkål får en härlig söt smak och kan med fördel mosas till en puré. Den blir genomgrillad snabbare än många rotfrukter och kan därför ha lite högre temperatur i ugnen. Glöm inte att salta ganska rikligt.

    • 30 minuter
    • 3 portioner
    • Lätt

    Ingredienser

    1 stblomkålshuvud
    Liteolivolja
    Efter smakhavssalt och peppar

    Gör så här:

    1. 1)

      Sätt ugnen på 200 grader.

    2. 2)

      Dela blomkålen i mindre buketter och koka i ett par minuter så den blir lite mjuk.

    3. 3)

      Lägg sedan blomkålen i en långpanna eller mindre form. Ringla olivolja över och salta. Låt blomkålen vara i ugnen tills den har fått en fin gyllenbrun färg.

    4. 4)

      För puré: mixa blomkålen med en stavmixer och tillsätt lite olivolja och en skvätt kokosmjölk.