Rösti i ugn (Paleo)
Rösti är en rätt från Schweiz med råriven potatis som bas. Som paleovariant gillar vi att addera ägg och riva potatisen med skalet kvar. Potatis innehåller vitamin C, vissa B-vitaminer, kalium, magnesium och kostfibrer.
- 20 min
- 2 portioner
- Lätt
Ingredienser
3 st ekologiska och kravmärka potatisar 1 st gul lök 2 st ägg Kryddor efter smak. salt & peppar 6 st cocktailtomater Gör så här:
- 1)
Sätt ugnen på 220 grader. Riv potatisarna med skalet kvar. Riv den gula löken. Knäck i äggen och blanda om ordentligt. Tillsätt tomaterna och ev något protein om du vill. T ex sidfläsk eller lite stekt kyckling.
- 2)
Stek i en stor stekpanna i låg värme i ca 5 min tills röstin satt sig lite.
- 3)
Sätt stekpannan mitt i ugnen och låt kakan gå klar. Det kan ta lite olika lång tid, men räkna med minst 15 minuter. Servera med valfria grönsaker och eventuellt lite stark Ajvar.