Rotfruktsgryta med nötkött (AIP & Paleo)
AIP. Detta är ett recept för tryckkokare. Fördelen med en tryckkokare är att det bara tar 30 minuter att få en mustig gryta med mört kött. Här använde vi sötpotatis, majrova, blomkål, broccoli och lök. Här är tryckkokaren vi använder oss av.
- 30 min
- 2 portioner
- Lätt
Ingredienser
300 g nötkött, t ex ryggbiff eller grytbitar 2 (500 g) majrovor 1 broccoli 8 dl blomkål i bitar, ca en halv medelstor 1 (150 g) gul lök 1 (400 g) stor sötpotatis 1 tsk havssalt 🛒 5 dl vatten 3 msk coconut aminos 🛒 Gör så här:
- 1)
Skölj och dela köttet i mindre grytbitar. Torka av med hushållspapper. Bryn köttet runt om i lite olivolja.
- 2)
Skala och dela majrovorna och sötpotatisen. Dela broccoli och blomkål i mindre buketter. Hacka löken.
- 3)
Lägg kött och grönsaker i en tryckkokare, salta och blanda runt. Häll över vattnet. Tillaga i 30 minuter på högsta nivån. Servera med persilja.