Semlor – utan mejerier, ägg, nötter, gluten
Semlor – utan mejerier, ägg, gluten, nötter och vitt socker. Dessa är helt enligt det autoimmuna protokollet och vad vi vet den enda AIP-semlan i världen. Gör bullarna ganska små – de håller ihop bättre då. Underbart goda!
- 1 h
- 3 portioner
- Svår
Ingredienser
Bullarna ingredienser: 4 msk jordmandelmjöl 2 dl kokosmjöl 4 msk kokosmjölk/grädde 12 msk kokosolja, smält 1 nypa kanel 1 krm bikarbonat 2 tsk äppelcidervinäger Gelatinägg ingredienser: 2 msk gelatinpulver 8 msk vatten "Mandelmassa" ingredienser: 1/2 dl jordmandelmjöl 3 msk kokosolja, smält 1 nypa äkta vanilj 1 tsk honung 1 msk kokosgrädde Till montering: 1 paket Garants kokosgrädde Lite kokosmjöl att pudra över Gör så här:
- 1)
Sätt ugnen på 150°. Börja med att göra gelatinägget: blanda 2 msk gelatinpulver med 8 msk ljummet vatten, låt stå en minut. Värm sedan och vispa tills det blir en skummig konsistens. Det tar ca 1-2 min.
- 2)
Gör degen: blanda kokosmjöl, kanel, jordmandelmjöl, kokosmjölk, kokosolja samt gelatinägget och bearbeta degen tills den blir fast.
- 3)
Gör en liten grop i degen och häll i bikarbonat och äppelcidervinäger, det ska ske en kemisk reaktion så att det bubblar lite. Blanda degen igen.
- 4)
Forma tre bullar med fuktiga händer. Täck till eventuella små sprickor i bullarna. Lägg på plåt med bakplåtspapper.
- 5)
Grädda mitt i ugnen i ca 40 min.
- 6)
Gör mandelmassan genom att blanda jordmandelmjöl, smält kokosolja, honung, ev vanilj samt kokosgrädde med en gaffel.
- 7)
Låt svalna helt innan du monterar semlorna med en klick kokosgrädde i mitten. Garants kokosgrädde (bilden) är redan färdigvispad i förpackningen redo att tryckas ut.
- 8)
Pudra över lite kokosmjöl för en fin finish!