Smulpaj grundrecept (AIP & Paleo)
Grundreceptet till smulpajen kan man använda till vilka bär som helst eller skivade äpplen. Här valde vi hallon. Ställ kokosoljan i kylen så den blir hård före du gör denna smulpaj så blir den extra knaprig. Detta recept är enligt autoimmun kost, AIP.
- 45 min
- 4 portioner
- Lätt
Ingredienser
5-7 dl bär eller frukt, tex hallon, blåbär eller skivade äpplen 1 msk raw honung smuldeg ingredienser 1 dl riven kokos 1 tsk äkta kanel 1 dl kokosmjöl 6 msk kall kokosolja 6 dadlar 1 nypa havssalt Gör så här:
- 1)
Värm ugnen till 180 grader. Ställ kokosoljan i kylskåpet.
- 2)
Smörj en pajform med lite kokosolja. Häll bär/frukt i formen och blanda med honungen
- 3)
Kärna ur och finhacka dadlarna. Lägg i en skål och tillsätt kokosflingor, kokosmjöl, kanel och salt. Blanda väl.
- 4)
Dela den kalla och hårda kokosoljan i mindre bitar med en kniv och smula runt med fingrarna. Låt det bli grova klumpar.
- 5)
Strö smuldegen över bär/frukt och grädda i ugnen i 35 minuter eller tills fyllningen bubblar upp genom pajtäcket.