Ugnsrostad pumpa med köttfärsfräs (Paleo)
Rostad butternut-pumpa med kryddigt köttfärsfräs. Pumpan är väldigt söt så det gäller att balansera upp smakerna med salt, peppar och vitlök.
- 1 h
- 2 portioner
- Medelsvår
Ingredienser
1 stor butternut squash 1 stor gul lök 500 gram nötfärs, ekologisk och helst gräsbeteskött 4 st vitlöksklyftor 2 msk fett att steka köttfärsen i. olivolja, avokadoolja, neutral kokosolja, ister... 1 dl färsk krydda. T ex persilja eller basilika Salt och peppar efter smak 2-3 msk olivolja Gör så här:
- 1)
Sätt ugnen på 175 grader. Skala pumpan, dela och ta bort kärnhuset. Tärna i jämnstora kuber ca 2x2 cm.
- 2)
Skala och dela tre vitlöksklyftor. Lägg pumpan och vitlöken i en långpanna och ringla olivolja över. Salta ordentligt. Rör runt allt så att oljan fördelas jämnt.
- 3)
Sätt långpannan mitt i ugnen och rosta i ca 45 minuter. Rör om då och då.
- 4)
Under tiden steker du hackad lök och pressar i en vitlöksklyfta mot slutet. Lägg undan löken och stek köttfärsen. Krydda av med salt och svartpeppar samt färska kryddor. Häll i löken i köttfärsen och blanda runt.
- 5)
Servera gärna med en god grönsallad.