• Våfflor à la fläskpannkaka (AIP)

    Våfflor med smak av fläskpannkaka, gjord på gelatinägg istället för vanligt ägg. Använd bacon eller tärnat rökt sidfläsk. Receptet är godkänt enligt det autoimmuna protokollet (AIP).

    • 20 min
    • 2 portioner
    • Lätt

    Ingredienser

    3 skivorbacon eller lite rökt fläsk.
    1 dlkassavamjöl
    2 mskkokosmjöl
    4 mskvatten
    1 mskgelatinpulver
    1 dlkokosmjölk
    1 mskkokosolja
    1 nypahavssalt
    Litekokosolja till gräddning

    Gör så här:

    1. 1)

      Gör gelatinägget först. Blanda 1 msk gelatinpulver med 4 msk vatten i en kastrull och låt svälla i en minut. Värm tills det börjar sjuda. Vispa under tiden och dra av kastrullen. Fortsätt att vispa tills det blir lite vitt skum.

    2. 2)

      Skär bacon eller fläsk i bitar och stek. Ställ åt sidan och spara fettet i pannan.

    3. 3)

      Blanda i kokosoljan i gelatinägget så att den smälter. Häll i kokosmjölk och vispa lite.

    4. 4)

      Tillsätt kassavamjöl, kokosmjöl och salt, häll i vätskan och vispa till en tjock smet. Lägg ner bacon/fläsk.

    5. 5)

      Smörj våffeljärnet med kokosolja. Grädda 2 våfflor. Smeten är tjock och behöver bredas ut lite i järnet. Servera med extra bacon, rårörda lingon och eventuellt lite rödlök eller purjo.