Våfflor à la fläskpannkaka (AIP)
Våfflor med smak av fläskpannkaka, gjord på gelatinägg istället för vanligt ägg. Använd bacon eller tärnat rökt sidfläsk. Receptet är godkänt enligt det autoimmuna protokollet (AIP).
- 20 min
- 2 portioner
- Lätt
Ingredienser
3 skivor bacon eller lite rökt fläsk. 1 dl kassavamjöl 2 msk kokosmjöl 4 msk vatten 1 msk gelatinpulver 1 dl kokosmjölk 1 msk kokosolja 1 nypa havssalt Lite kokosolja till gräddning Gör så här:
- 1)
Gör gelatinägget först. Blanda 1 msk gelatinpulver med 4 msk vatten i en kastrull och låt svälla i en minut. Värm tills det börjar sjuda. Vispa under tiden och dra av kastrullen. Fortsätt att vispa tills det blir lite vitt skum.
- 2)
Skär bacon eller fläsk i bitar och stek. Ställ åt sidan och spara fettet i pannan.
- 3)
Blanda i kokosoljan i gelatinägget så att den smälter. Häll i kokosmjölk och vispa lite.
- 4)
Tillsätt kassavamjöl, kokosmjöl och salt, häll i vätskan och vispa till en tjock smet. Lägg ner bacon/fläsk.
- 5)
Smörj våffeljärnet med kokosolja. Grädda 2 våfflor. Smeten är tjock och behöver bredas ut lite i järnet. Servera med extra bacon, rårörda lingon och eventuellt lite rödlök eller purjo.